Online karantén

Online karantén

Most már tényleg szabad vagyok!

2020. május 31. - annalog

20200531_090405.jpg

Hát, tegnap éjfélkor vége lett. Kellett kicsit kapargatnom a matricát, de lejött végül. Lehet, hogy egy nappal később szabadultam, mint ahogy kellett volna, de az utolsó napon - amikor már nem voltam a körözési listán, de a határozatom szerint még maradnom kellett egy napig - senki nem ellenőrzött.

Igazi angolos időjárás fogadott, amikor végre kiszabadultam. Angliában meg már a kijárási korlátozások kezdete óta gyönyörű idő van. Úgyhogy valamennyire megértem, hogy az emberek nem bírtak magukkal, és elözönlötték a tengerpartot. Már lassan 9 éve élek ott, de ilyen tartósan jó idő még sosem volt. Ráadásul a vezetők sem mutattak jó példát éppen akkor, amikor a nemzet példásan összefogott - az emberek úgy érezték, hogy vannak a szabályok, és vannak a kevesek, akikre más szabályok érvényesek.

Viszlát karantén - hiszen "látjuk" még egymást, ha visszamegyek Angliába... Majd megírom, hogy online vagy régimódi "élő" rendőrös lesz-e. Már belengettek valamiféle online változatot, de számíthatok szúrópróbaszerű látogatásokra is. Bár most már olyan hangok is vannak, hogy mégsem kéne bevezetni, mert nagyobb a valószínűsége, hogy a beutazók ott kapják el a vírust, minthogy magukkal hoznák...

 

Itt olvashattok a beutazásról és a regisztrációról részletesen, itt a felmerülő nehézségekről és itt egy összefoglaló, hogy mire érdemes odafigyelni, mielőtt az ember az online karantént választja.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinekaranten.blog.hu/api/trackback/id/tr3715731448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása